Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Έχεις δει τι ψηφίζεται αυτές τις ημέρες στη Βουλή;

Μάλλον, έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογικούς ρυθμούς και θεωρούμε ότι η νομοθετική εξουσία πέρασε σε αναστολή. Η πραγματικότητα, όμως, λέει, ότι, όχι μόνο δεν έχουν αναστείλει τις εργασίες τους τα εγχώρια εργολαβικά κέντρα εξυπηρέτησης ντόπιων και ξένων συμφερόντων αλλά απεναντίας, φαίνεται ιδιαίτερη σπουδή στο να τα προωθήσουν τώρα, που μπορεί εύκολα να σηκωθεί σκόνη και να χρησιμοποιηθούν τα προεκλογικά σκηνικά ως προπετάσματα καπνού.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πρωτογενής απάτη, κα Γκουτζαμάνη!!!

Αξιότιμη κα Εισαγγελεύ, 
Λαμβάνω την τιμή να σας απευθύνω αυτή μου την ανάρτηση ζητώντας από Εσάς να πράξετε τα δέοντα και όπως το δικαιοδοτικό Σας καθήκον ορίζει για όσα κατωτέρω Σας αναφέρω.
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά την συνεκφορά των εννοιών «επικοινωνιακή καταιγίδα». Ήταν τα χρόνια, που τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (γνωστά και ως ΜΜΕ) έσπευδαν να ικανοποιούν το ματαιόδοξο ξενομανές σύμπλεγμα που κρύβουμε μέσα μας, ως λαός, λέγοντάς μας, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες τέτοιες χαριτωμένες μεγαλοστομίες υψηλής αποχετευτικής αξίας.

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Η αποχή βαθαίνει τη δημοκρατική κρίση στη χώρα


Χαίρομαι πολύ, που η Ελλάδα απέκτησε τόσους χειραφετημένους, γνήσιους, αμφισβητίες πολίτες. Χάρη σε αυτό το νέο ρεύμα ανθρώπων, άλλωστε, έγινε δυνατό σήμερα να απομυθοποιηθεί η κεντρική πολιτική σκηνή και οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της. Χάρη σε αυτό το ρεύμα ανθρώπων είναι δυνατή η ελπίδα μιας αλλαγής.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι πολλοί από εμάς (μηδέ εμού εξαιρουμένου) είμαστε άθλιοι γνώστες του συστήματος που αντιμαχόμαστε. Πώς γίνεται να αντιμάχεσαι κάτι, αν πρώτα δεν ξέρεις τι είναι αυτό; Κατά την κοινή λογική, δεν είναι δυνατό να αντιστρατεύεσαι ένα σύστημα, αν δεν το μάθεις πρώτα, ώστε να ανακαλύψεις τα ευαίσθητα, τα τρωτά του σημεία και τις αδυναμίες του. Αλλιώς, καταλήγεις να μάχεσαι πολεμώντας ανεμόμυλους, όπως ο –τουλάχιστον συμπαθέστατος σε εμένα- Δον Κιχώτης…

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Το ευρώ ως μηχανισμός παραγωγής χρέους

Το ευρώ ως μηχανισμός παραγωγής χρέους
Α. Το κόψιμο χρήματος στην ΕΕ
Στο άρθρο 105Α της Συνθήκης του Μάαστριχτ που κυρώθηκε με τον Ν.2077/1992 ορίζεται ότι:
«Άρθρο 105 Α
1. Η ΕΚΤ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να επιτρέπει την έκδοση τραπεζογραμματίων μέσα στην Κοινότητα. Η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες μπορούν να εκδίδουν τραπεζογραμμάτια. Τα τραπεζογραμμάτια που εκδίδονται από την ΕΚΤ και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες είναι τα μόνα τραπεζογραμμάτια που αποτελούν νόμιμο χρήμα μέσα στην Κοινότητα.
2. Τα κράτη μέλη μπορούν να εκδίδουν κέρματα, η ποσότητα των οποίων τελεί υπό την έγκριση της ΕΚΤ. Το Συμβούλιο, αποφασίζοντας με τη διαδικασία του άρθρου 189 Γ και μετά από διαβούλευση με την ΕΚΤ, μπορεί να θεσπίζει μέτρα για την εναρμόνιση της ονομαστικής αξίας και των τεχνικών προδιαγραφών όλων των κερμάτων που πρόκειται να κυκλοφορήσουν, στο βαθμό που είναι απαραίτητος για την ομαλή κυκλοφορία τους μέσα στην Κοινότητα.»
Σύμφωνα δε με το άρθρο 104 της Συνθήκης του Μάαστριχτ που κυρώθηκε με τον Ν.2077/1992:
«Άρθρο 104
1. Απαγορεύονται οι υπεραναλήψεις ή οποιουδήποτε άλλου είδους πιστωτικές διευκολύνσεις από την ΕΚΤ ή από τις κεντρικές τράπεζες των κρατών μελών, οι οποίες εφεξής αποκαλούνται "Εθνικές κεντρικές τράπεζες", προς κοινοτικά όργανα ή οργανισμούς, κεντρικές κυβερνήσεις, περιφερειακές, τοπικές ή άλλες δημόσιες αρχές, άλλους οργανισμούς δημοσίου δικαίου ή δημόσιες επιχειρήσεις των κρατών μελών, απαγορεύεται επίσης να αγοράζουν απευθείας χρεώγραφα από τους οργανισμούς ή τους φορείς αυτούς η ΕΚΤ ή οι εθνικές κεντρικές τράπεζες.»

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Η υποψηφιότητά μου για τις Ευρωεκλογές 2014

Καλημέρα σε όλες και όλους!

Σας προετοιμάζω, ότι αυτή η ανάρτηση, που γράφεται ξημερώματα Κυριακής των Βαΐων, 13-04-2014, θα έχει έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, σε σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει να διαβάζουμε ή/και να γράφουμε μαζί, μέχρι τώρα. 

Βλέπετε, έχω την πεποίθηση, ότι χρειάζεται να εξηγήσω τους λόγους, για τους οποίους έθεσα εαυτόν στη διάθεση του πολιτικού φορέα, με τον οποίο οργανώνομαι [Ενιαίο Παλαϊκό Μέτωπο], αναφορικά με τις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Ή αν το θέλετε αντιστρόφως, θεωρώ ότι έχω την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αναφερθώ, μέσα από αυτόν τον -προσωπικό μου- δίαυλο επικοινωνίας, στην τιμή που μου απηύθυνε το ΕΠΑΜ, συμπεριλαμβάνοντάς με ως υποψήφιο στο Ευρωψηφοδέλτιό του, μεταξύ τόσων, τέτοιου μεγέθους και ποιότητας προσωπικοτήτων.

Ωστόσο, όσο κι αν προσπάθησα, όσα κι αν σκέφτηκα, όσα κι αν έγραψα κι έσβησα αμέσως μετά, δεν κατάφερα να συντάξω κείμενο αρτιότερο, από αυτό που έγραψε ένας εκ των δικαστικών λειτουργών που θαυμάζω (αν και η συγκυρία δεν μου έχει επιτρέψει να τον γνωρίσω, ακόμα, από κοντά). 


Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Υπόδειγμα εξώδικης απάντησης σε απόπειρα μονομερούς επιβολής νέας δανειακής σύμβασης

Τελευταία, έχουν αρχίσει και πληθαίνουν στο γραφείο μου επιστολές συστημικής τράπεζας, σύμφωνα με την οποία αποπειράται η εν λόγω τράπεζα να επιβάλει μονομερώς μια ολοσχερώς νέα δανειακή σύμβαση, σε αντικατάσταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης, που είχε συναφθεί μεταξύ του πάλαι ποτέ Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των πελατών του. Στις δε επιστολές αυτές, η ίδια η τράπεζα τάσσει προθεσμία τριάντα (30) ημερών στους δανειολήπτες να απαντήσουν, ειδάλλως θα θεωρήσει τη σιωπή τους ως συναίνεση στη μονομερώς καταρτισθείσα και επιβληθείσα από αυτήν σύμβαση. Άλλως και σε περίπτωση που οι δανειολήπτες φέρουν αντιρρήσεις η τράπεζα προειδοποιεί με καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και άλλες νομικές ενέργειες.

de jure app