Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ένας Εισαγγελέας ρε παιδιά! ΕΝΑΣ!

Κατά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, οι αστυνομικοί είναι προανακριτικά όργανα και υπόκεινται στον έλεγχο του Εισαγγελέα. Αφού δείτε τα παρακάτω, σας ερωτώ: 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ???
ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ??? 
ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ???

Ιδού τα ντοκουμέντα της ντροπής:

1. Αστυνομικοί ψεκάζουν απρόκλητα πολίτες που οπισθοχωρούν στη Θεσσαλονίκη.
ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ. 
ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ. 
ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ 


2. Αστυνομικοί διέρχονται με μηχανές μέσα από διαδηλωτές. Μια από τις μηχανές διεμβολίζει πολίτες, τους οποίους και χτυπά. Στη συνέχεια, οι δυο αναβάτες κατεβαίνουν και αρχίζουν αναίτια επίθεση με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης εναντίον των διαδηλωτών. Στην εξέλιξη του χρόνου, ακριβώς δίπλα τους παίρνει φωτιά ένα αυτοκίνητο. Επιδεικτικά, το αγνοούν και προχωρούν παρακάτω το θεάρεστο έργο τους.



3. Αναδημοσιεύω είδηση από το blog του Νίκου Χατζηνικολάου, με την συνοδευτική της φωτογραφία, που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

"Πρώτη καταχώρηση: 13/02/2012
16:46Κοινωνία
Την επέμβαση του εισαγγελέα για την ρίψη των επικίνδυνων χημικών ουσιών, κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία  χιλιάδων πολιτών ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Η Ομάδα Άμεσης Δράσης των εθελοντών γιατρών του ΙΣΑ έδωσε χθες τις πρώτες βοήθειες, σε δεκάδες πολίτες που είχαν υποστεί επικίνδυνα εγκαύματα και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή  αυτών των ουσιών.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, καταγγέλλει ότι υπήρξε πρωτοφανής επίθεση με χημικά όπλα ενάντια σε πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά με αποτέλεσμα η Αθήνα να μετατραπεί σε έναν επικίνδυνο θάλαμο αερίων.
"Ζητάμε από τη δικαιοσύνη, να διερευνήσει καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν χημικά που περιείχαν την  ουσία CS η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα και έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό" τονίζει ο κ. Πατούλης.

Ο ΙΣΑ πρόκειται ν αποστείλει στο Γενικό Χημείο του κράτους, φιαλίδια χημικών ουσιών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη χθεσινή διαδήλωση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έγινε χρήση της συγκεκριμένης ουσίας που έχει απαγορευθεί με απόφαση του ΟΗΕ."


Αυτή η ανάρτηση θα ανανεώνεται διαρκώς με νέο οπτικοακουστικο υλικό.

Επισημαίνω, ότι στην δημοσίευση ΑΥΤΗ, έχω αναφέρει όλο το θεσμικό πλαίσιο που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ.

Κύριοι Εισαγγελείς, επιτρέπετε τη μετατροπή της Δημοκρατικής Ελλάδας σε Αστυνομικό Κράτος, δια της παραλείψεώς Σας, να ορίσετε όρια στην Αστυνομική Δράση, επιτρέποντάς της να μετατρέπεται κατά το δοκούν σε Παρακρατική Αυθαιρεσία.

Το γεγονός αυτό για ένα Δημοκρατικό Κράτος Δικαίου, είναι ανεπίτρεπτο.

Οι ευθύνες σας, πλέον, είναι τεράστιες.
Ηθικές και αντικειμενικές.

Ενημέρωση, Τρίτη, 14-2-2012:
Τελικά βρέθηκε ένας Εισαγγελέας. Έστω κι αν χρειάστηκαν περίπου 48 ώρες για τα αυτονόητα, δεν μπορώ παρά να πω δημόσια ότι ανακαλώ. Και βέβαια, προσδοκώ τα αποτελέσματα της έρευνας που ξεκίνησε και περιγράφεται ΕΔΩ.

Επίσης ευχαριστώ τον ανώνυμο φίλο/φίλη που μου γνώρισε, με σχόλιό του, τη σχετική εισαγγελική πρωτοβουλία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμείς δεν μπορούμε να προσφύγουμε στην Εισαγγελία; Να κάνουμε μια καταγγελία; πρέπει να επέμβουν αυτοί αυτεπάγγελτα;

Μάριος Μαρινάκος είπε...

Μπορούμε να προσφύγουμε καταθέοτντας μήνυση.
Αλλά είναι ΚΑΘΗΚΟΝ της Εισαγγελικής Αρχής να ελέγχει τους υφισταμένους της.
Επιτέλους σε αυτή τη χώρα, ας μην κρυβόμαστε πίσω από τους φορμαλισμούς της Δικαιοσύνης κια ας αρχίσουμε να πράττουμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Οκ, έγινε...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=122113&catid=3

Δημοσίευση σχολίου

de jure app