ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΟΜΗΣ

Μαζεύω σε αυτή τη σελίδα (υπό μορφή συγκεντρωτικού καταλόγου με links) όλες τις αποφάσεις και τα υποδείγματα δικογράφων, που έχω αναρτήσει, σχετικά με την αντιμετώπιση ασφαλιστικών μέτρων νομής κινητού, ώστε να μην ταλαιπωρείται κανείς με την κοπιαστική και χρονοβόρα ιστορική αναζήτηση στο σύνολο των θεμάτων, για τα οποία κατά καιρούς έχω γράψει. 

Ο κατάλογος αυτός θα ενημερώνεται (παράλληλα με την κεντρική σελίδα των αναρτήσεών μου) με:

  • κάθε νέα απόφαση, 
  • κάθε νέα νομική βάση που μέχρι τώρα μπορεί να έχει παραλειφθεί, 
  • κάθε νέο υπόδειγμα ένδικου βοηθήματος ή ένδικου μέσου. 


Κάθε ένα από τα παρακάτω links είναι προγραμματισμένο να ανοίγει αυτόματα σε νέο παράθυρο ή νέα καρτέλα του φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιείτε, ώστε να μην χάνετε ποτέ, ούτε τον κατάλογο από τα μάτια σας, ούτε τον ειρμό της σκέψης σας.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τα κλικ που θέλετε και στη συνέχεια, να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε τα κείμενα στον υπολογιστή σας. 


Σύντομα, θα μπορώ να ανεβάσω και όλα τα κείμενα των δικογράφων σε μορφή word, ώστε να μπορείτε και άμεσα να τα επεξεργαστείτε και να τα εμπλουτίσετε όπως εσείς επιθυμείτε.


Εύχομαι προκαταβολικά καλή επιτυχία σε όλες και όλους.


Α. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ  ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ

Υπόδειγμα αίτησης ανάκλησης απόφασης ασφαλιστικών μέτρων νομής κινητού


Υπόδειγμα έφεσης κατά απόφασης ασφαλιστικών μέτρων νομής κινητού.



Β. ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ


ΕιρΑθηνών 8417/2013: Η τράπεζα είχε αποδεχτεί τον κίνδυνο. Ουσία βάσιμη αίτηση ασφαλιστικών νομής.

Ειρηνοδικειο Αθηνών 221/2013: Ουσία αβάσιμη αίτηση ασφαλιστικών νομής κινητού 

(Δημοσιεύεται πλέον και στη ΝOMOS, όπου μπορείτε να την αναζητήσετε με τον αριθμό της)  

Ειρηνοδικείο Αθηνών 3885/2013: Ουσία αβάσιμη αίτηση ασφαλιστικών νομής κινητού 
(Δημοσιεύεται πλέον και στη ΝOMOS, όπου μπορείτε να την αναζητήσετε με τον αριθμό της)  
 
Ειρηνοδικείο Αθηνών 1745/2013: Κατά τόπο αναρμοδιότητα σε ασφαλιστικά μέτρα νομής κινητού  
(Δημοσιεύεται πλέον και στη ΝOMOS, όπου μπορείτε να την αναζητήσετε με τον αριθμό της)  

Ειρηνοδικείο Αθηνών 2527/2013: Κατά τόπο αναρμοδιότητα σε ασφαλιστικά μέτρα νομής κινητού
(Δημοσιεύεται πλέον και στη ΝOMOS, όπου μπορείτε να την αναζητήσετε με τον αριθμό της)  

Ειρηνοδικείο Πειραιώς 680/2013 και 681/2013:  Ασφαλιστικά μέτρα νομής κινητού Εξέταση καταχρηστικού ΓΟΣ περί παρέκτασης αρμοδιότητας - τοπική αναρμοδιότητα - παραπομπή
(Δημοσιεύονται πλέον και στη ΝOMOS, όπου μπορείτε να τις αναζητήσετε με τον αριθμό τους)  

ΕιρΑθ 5006/2013: Καταχρηστική ρήτρα (ΓΟΣ) παρέκτασης αρμοδιότητας - Αναρμόδιο - Παραπομπή


ΕιρΑθηνών 7316/2013: Ουσία αβάσιμη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων νομής επειδή στην άδεια κυκλοφορίας δεν αναγράφεται η παρακράτηση κυριότητας.

Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου: Προσωρινή διαταγή σε αίτηση ανάκλησης ασφαλιστικών νομής κινητού


Απορριπτική απόφαση προσωρινής διαταγής του Πρωτοδικείου Αθηνών σε αίτημα μεσεγγύσης αυτοκινήτου


Ειρηνοδικείο Αθηνών 612/2013: Απορρίπτεται αίτηση ασφαλιστικών νομής αυτοκινήτου λόγω αοριστίας


Ειρηνοδικείο Αθηνών 3143/2013: Απορρίπτεται αίτηση ασφαλιστικών νομής αυτοκινήτου, λόγω αοριστίας


Ειρηνοδικείο Αθηνών 3267/2013: Απορρίπτεται αίτηση για λήψη ασφαλιστικών μέτρων νομής αυτοκινήτου λόγω αοριστίας


Απορριπτική απόφαση προσωρινής διαταγής του Πρωτοδικείο Κορίνθου σε αίτημα μεσεγγύησης αυτοκινήτου.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή δουλειά. Μπράβο!!!

Μάριος Μαρινάκος είπε...

Ευχαριστώ θερμά.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική δουλειά συνάδελφε!

Μάριος Μαρινάκος είπε...

Ευχαριστώ από καρδιάς, συνάδελφε. Να είσαι καλά!

ΠΑΥΛΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ είπε...

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ 39 ΠΥΡΕΤΟ; ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ; KAI ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ;

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλή δουλειά

Δημήτριος Ντούρτας είπε...

Πολύ καλή και χρήσιμη δουλειά! Συγχαρητήρια συνάδελφε. Οι απαιτήσεις των τραπεζών από δανειακές συμβάσεις για αγορά αυτοκινήτου δεν μπαίνουν υπό την προστατευτική ομπρέλα του (νεου) νομού υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ώστε να μπορεί να ανασταλεί και η εκτέλεση ασφαλιστικών μέτρων νομής κινητού κατά του οφειλετη? Μπορεί το Δικαστήριο των υπερχρεωμένων να διατάξει την αναστολή μέτρων εκτέλεσης κατά του οφειλέτη κατόχου αυτοκινήτου με την προσωρινή διαταγη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μάριος Μαρινάκος είπε...

Ευχαριστώ, συνάδελφε. Η επιδίωξη προσωρινής αφαίρεσης της νομής ή οριστικής ανάκτησης της νομής του αυτοκινήτου κρίνεται ότι δεν αποτελεί καταδιωκτικό (κι ως εκ τούτου, αναστελλόμενο) μέτρο. Παρά ταύτα, το Δικαστήριο των υπερχρεωμένων οφείλει να λάβει υπόψη του και να ρυθμίσει την υποκείμενη δανειακή σύμβαση, ώστε να τηρήσει την αρχή της καθολικότητας. Εφόσον, όμως, ο υπερχρεωμένο δανειολήπτης τηρήσει τη δικαστική ρύθμιση, ανατρέπεται κάθε έννομο συμφέρον της τράπεζας, για την αφαίρεση της νομής και στερείται η τράπεζα την απαραίτητη για την διάταξη ασφαλιστικών μέτρων επίκληση του κατεπείγοντος.
Το ίδιο νομίζω ότι θα πρέπει να ισχύσει και για την προσωρινή διαταγή.

''free spirit'' είπε...

Καλησπέρα. Εμένα η κρέντικομ μου έβγαλε προσωρινή απόφαση νομής από το ειρηνοδικείο Αθήνας και εκκρεμμεί το τακτικό δικαστήριο στις 7/12/2017. Δεν παρέδωσα το αυτοκίνητο στον επιμελητή που ήρθε να το αφαιρέσει τον Μάη του 2015 και περιμένω την απόφαση του ειρηνοδικείου τον ερχόμενο Μαρτη για την ένταξή μου στο νομο Κατσέλη. Θέλω να ρωτήσω αν έχει βάση η μήνυση που μου έχει κάνει για αντίσταση επειδή δεν παρέδωσα το όχημα, αν ίσχυε (είναι απόφαση Μάη του 2013) η προσωρινή απόφαση νομής δύο χρόνια μετά και αν μετά το δικαστήριο (νόμου Κατσέλη)και εφόσον μπω σε διαδικασία ρύθμισης, μπορεί να έχει ακόμα η εταιρία απαίτηση για το αυτοκίνητο. ΥΓ. Να σημειώσω ότι η κρέντικομ κατήγγειλε τη σύμβαση όταν ζήτησα εξωδικαστικό συμβιβασμό λόγω αδυναμίας εξυπηρ'ετησης της μηνιαίας δόσης και αφού είχα ήδη καταβάλλει τις 19.000 από τις 24000 του κεφαλαίου, είχα δηλαδή αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου. Ευχαριστώ. Τάσος Καραγιώργος

Unknown είπε...

Πολύ καλή δουλειά Συνάδελφε. Παρακολουθώ το BLOG σας. Είναι ιδιαίτερα καταρτισμένο. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις κύριες αγωγές νομής. Βλέπω αρνητική νομολογία σε επίπεδο δευτεροβαθμίου δικαστηρίου (κάνει δεκτές τις αγωγές νομής). Υπάρχει μήπως αντίθετη νομολογία ανωτέρων δικαστηρίων που απορρίπτουν τις σχετικές αγωγές ????

Μάριος Μαρινάκος είπε...

Στις δίκες που έχω κάνει, μόνο μια φορά άσκησαν έφεση, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η έφεση της τράπεζας και να καταστεί τελεσίδικη και ήδη αμετάκλητη η Ειρ Κορίνθου 221/2016. Άλλες αποφάσεις δεν έχω.

Δημοσίευση σχολίου

de jure app