ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Όταν είχα ακόμα λίγο ελεύθερο χρόνο, είχα ερευνήσει -στο βαθμό που μπορούσα- κάποια ζητήματα που, είτε τότε ήταν επίκαιρα, είτε είχαν κάποιο ιδιαίτερο νομικό ενδιαφέρον. Για τα ζητήματα αυτά, έγραψα τις επιστημονικές μου εκτιμήσεις, όχι ως αυθεντία (αφού απεχθάνομαι ακόμα κι αυτή την έννοια της αυθεντίας) αλλά περισσότερο, ως έναυσμα για να ξεκινήσει ένας ευρύτερος επιστημονικός διάλογος επάνω στα ζητήματα αυτά. Με την ελπίδα ότι αυτά τα κείμενα, είτε θα συνδράμουν την περαιτέρω νομική έρευνα, είτε θα αποτελέσουν βοήθημα στα ήδη υποστατά προβλήματα του παρόντος, αποκτούν αυτή την ιδιαίτερη σελίδα αναφοράς. Οι εργασίες αυτές είναι:

PSI+ Αγγλικό Δίκαιο = Ελληνική τραγωδία
5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΟΡΟΥ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 72% ΣΥΝΙΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μάριος Μαρινάκος είπε...

Καλημέρα. Για να είμαι ακριβής είπα ότι φορολογική επιβάρυνση (όχι εκκαθάριση) σε ποσοστό 72% συνιστά οικονομικό βασανιστήριο. Η έννοια του βασανιστηρίου προκύπτει από τη Συνθήκη κατά των βασανιστηρίων, από την Οικουμενική διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και από την Ευρωπαϊκή σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δυστυχώς, τέτοια απόφαση δεν υπάρχει, ως απόφαση προσφυγής πολίτη κατά πολιτικής κάποιου κράτους.

Ωστόσο, σε επίπεδο διεθνούς δικαίου υπάρχει το προηγούμενο της επίκλησης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που δημιουργείται από δυσθεώρητες οικονομικές απαιτήσεις, όπως προβλήθηκε από την Ελλάδα κατά Βελγίου στο Διεθνές Δικαστήριο Διαρκούς Δικαιοσύνης και σε δεύτερο επίπεδο η αντίστοιχη δήλωση της Νοτίου Αφρικής στην προπαρασκευαστική επιτροπή της Συνθήκης της Χάγης για την κωδικοποίηση του Διεθνούς Δικαίου, στην οποία αναφέρθηκε η Επιτροπή Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ (Addendum to the eighth report on State responsibility, in Yearbook of the International Law Commission, 1980, Vol 2, σελ 13 επ, αρ. παρ 25).

Ελπίζω να βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα. Μαριε θα ηθελα να σε ρωτησω αν συνεχιζεις να εισαι στο κομμα ΕΠΑΜ ή εχεις αλλαξει κομματικη ιδεολογια.

Μάριος Μαρινάκος είπε...

Λάθος ερώτηση σε λάθος χώρο.

St.kal είπε...

Καλησπέρα
θα ηθελα να σε ρωτησω για τις υπηρεσιες σου σε καταναλωτικο δανειο και πιστωτικη καρτα της alpha (τα οποία ενοποιηθηκαν με το αlpha διευκολυνση)κι ήδη τους εχω δωσει πολλά και θέλω να βρω μια διέξοδο...
Πώς μπορω να επικοινωνήσω μαζί σου ;
facebook δεν διαθέτω...δεν ξερω αν μπορεις να επικοινωνησεις εσυ στο μαιλ απ΄όπου σου στέλνω...

Δημοσίευση σχολίου

de jure app