Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πρωτογενής απάτη, κα Γκουτζαμάνη!!!

Αξιότιμη κα Εισαγγελεύ, 
Λαμβάνω την τιμή να σας απευθύνω αυτή μου την ανάρτηση ζητώντας από Εσάς να πράξετε τα δέοντα και όπως το δικαιοδοτικό Σας καθήκον ορίζει για όσα κατωτέρω Σας αναφέρω.
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά την συνεκφορά των εννοιών «επικοινωνιακή καταιγίδα». Ήταν τα χρόνια, που τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (γνωστά και ως ΜΜΕ) έσπευδαν να ικανοποιούν το ματαιόδοξο ξενομανές σύμπλεγμα που κρύβουμε μέσα μας, ως λαός, λέγοντάς μας, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες τέτοιες χαριτωμένες μεγαλοστομίες υψηλής αποχετευτικής αξίας.
Από τότε, βεβαίως, πέρασε σχεδόν μια δεκαετία. Μεσολάβησαν υποκλοπές, σκάνδαλα δομημένων ομολόγων με τα λεφτά των ασφαλισμένων, κουμπάροι, γέρνοντα υποβρύχια, μνημόνια, PSI και τρόϊκες, σε σημείο που, τουλάχιστον μια φορά κάθε μέρα, η χώρα, το μεσημέρι σωζόταν και το βράδυ, στο δελτίο των 8, πάλι χρειαζόταν σώσιμο από το στιβαρό χέρι όσων μας έφεραν εδώ, με μια ακόμα δόση.
Φτάσαμε, λοιπόν, στο σήμερα, όπου μια νέα επικοινωνιακή καταιγίδα εξελίσσεται. Αυτή τη φορά η επικοινωνιακή καταιγίδα έχει τον τίτλο «πρωτογενές πλεόνασμα» και απευθύνεται, όπως πάντα, σαν σε ιθαγενείς της υποσαχάριας Αφρικής, οι οποίοι κρέμονται από τα… tweets του Θεοχάρη, για να μάθουν, αν και πώς θα πάρουν 500€. Θα μπορούσα, προφανώς, να αναφερθώ στο διαφαινόμενο πολιτικό ύφος και ήθος των κυβερνώντων, στη βασιλική αντίληψή τους, αφού ως άλλες Αντουανέτες, μοιράζουν ψίχουλα σε υπηκόους και οι τελευταίοι, εξαθλιωμένοι και ανυπόμονοι, προσδοκούν με τα ψίχουλα να στρώσουν ένα δείπνο, όπως ακριβώς συνέβαινε το Μεσαίωνα. 
Βέβαια η πριμαντόνα Αντουανέτα συνάντησε την μήνη του γαλλικού λαού, τον οποίο φέρεται να προέτρεψε να… φάει παντεσπάνι. Στην Ελλάδα, τα πράγματα, όμως, είναι λίγο διαφορετικά. Λίγο τα 400 χρόνια σκλαβιάς, λίγο ο ραγιαδισμός μας, οι αντιδράσεις στο «φάτε παντεσπάνι» δεν οδηγούν σε επανάσταση αλλά σε ορδές…αιτήσεων για 500€. Ασφαλώς, δεν ψέγω τον κόσμο. Γνωρίζω από την προσωπική μου επαγγελματική ενασχόληση, ότι υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι, που έχουν όντως ανάγκη αυτά τα χρήματα, για να επιβιώσουν.
Ωστόσο, αυτό που με κάνει να πιάνω το πληκτρολόγιο είναι ότι έκανα μια μικρή έρευνα για το τι είναι πρωτογενές πλεόνασμα, πότε ακριβώς εμφανίστηκε στους κρατικούς απολογισμούς, πόσο είναι και σε οικονομικά μεγέθη, ποιο ποσό ακριβώς μπορεί να διατεθεί στον λαό. Και μαντέψτε τι ανακάλυψα. 
Δεν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα!
Έχουμε έλλειμμα επικυρωμένο από την Eurostat σύμφωνα με το δελτίο της 23ης Απριλίου 2014! Και ρωτώ, λοιπόν:
Εφόσον έχουμε έλλειμμα, από που προέρχονται τα λεφτά που μοιράζονται σήμερα; Ερευνάται εάν η επικοινωνιακή αυτή καταιγίδα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα φτηνό προεκλογικό κόλπο που συνιστά έμμεση εξαπάτηση εκλογέων, ενόψει των επικείμενων εκλογών; Και ενόψει του αμέσως επόμενου πίνακα, που δείχνει διαρκή αύξηση του δημοσίου χρέους, ερευνώνται οι παράνομες πράξεις ή/και παραλείψεις κρατικών λειτουργών (και κατά την έννοια του Ποινικού Κώδικα, υπαλλήλων) οι οποίοι ισχυρίζονται δημοσίως, ότι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο υπερβολικού χρέους της χώρας, την ίδια ώρα που σταθερά το αυξάνουν;   
Προς απόδειξη δε των ισχυρισμών μου, παραθέτω το Δελτίο της Eurostat όπως ακριβώς δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ και παρακαλώ για τις δικές σας κατά Νόμο ενέργειες. Σε περίπτωση δε, που χρειάζεται, σας παραθέτω και την πρωτότυπη έκθεση συνολικά, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Με εκτίμηση,
Μάριος Μαρινάκος
Δικηγόρος Κορίνθου
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΕΠΑΜ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

de jure app